28 maj 2022
15:00

Haparanda FF

Referat: Ohtana/Pajala FF - Haparanda FF

Hemma på Riavallen förlorar Ohtana/Pajala Tornedalsderbyt mot Haparanda FF med 1-4 (0-2)
Första halvlek inleds med att Haparanda dominerar spelmässigt och har ett par farliga skott som smiter utanför stolparna. I den 16;e minuten får HFF en vänsterhörna som slås till Juho-Teppo Berg som från 20 meter får en kanonträff och bollen går otagbart för Felle in till bortaledning 0-1. Efter målet har OPFF några anfall och ett par chanser där dock avslutningarna går utanför målramen. I den 39:e minuten gör Haparanda 2-0 då Elias Lantto är sist på bollen efter en hörna. Vi går till pausdrickat med underläge 0-2.

Andra halvlek blir lik den första med ett spelövertag för Haparanda och i den 50:e minuten får HFF straff då bollen studsar upp på John Kallas hand. Juho-Teppo Berg slår en fint placerad straff, men Felle går åt rätt håll och gör en jätteräddning på stramaren. Istället är det OPFF som får straff i den 64:e minuten då Sakrin Rampadcha fälls när han är på väg igenom. John Kalla sätter straffen säkert till reducering 1-2. Nu börjar publiken få vittring på poäng men hoppet släcks i den 69.e minuten när Andreas Liakka hittar fram med en fin djupledsboll till en löpande Abdikadar Bulle som fri med Felle placerar in bollen till 1-3. Samme Bulle avgör matchen definitivt fem minuter senare när han dribblar bort två man vid kortlinjen, avancerar mot mål och dunkar in bollen via bortre stolpen till 1-4. Sista kvarten propagandaspelar Haparanda och har både en ribbträff och en stolpträff samt tvingar Felle till ett par fina parader. Dennis Mäki har OP:s bästa läge när han skjuter från distans men strax utanför. Efter 90 minuter blåser säkre domaren Keijo Hyvärinen av tillställningen som slutar 1-4.

Sett över hela matchen är Haparanda det klart bättre laget och siffrorna speglar matchen. I OPFF går plussen till John Kalla på högerbacken, Anders Gramner på mittfältet och Gustav Mattsson offensivt. I ett mycket starkt HFF går plussen till säkre mittbacken Johan Waltari, mittfältarna Andreas Liakka och Juho-Teppo Berg samt farlige forwarden Abdikadar Bulle. Domartrion med Keijo Hyvärinen var i stort sett felfria.

Skott på mål: 2-8, Hörnor 3-4, Gula kort: 0-0